aantal 4 | bijgerecht, brunchgerecht, hapje, hapjes, lunch, lunchgerecht | familietijd, feestelijk, weekend | mediterraan, oosters | vegetarisch
Merijn Tol kookt uit haar nieuwste boek, Café Mazahar: modern comfortfood uit het mediterrane oosten. ’Je kunt veel kleintjes maken, maar ook één hele grote fatayer. Scheelt werk en is even verrukkelijk. Deze fatayer zit ook vol kruiden, niet klassiek, wel heerlijk.’ Met dit recept maak je 2 fatayers, goed voor 4 personen.
Voorbereiding:35 minuten
Kooktijd:10 minuten
rijzen1 uur
Totale tijd:1 uur 45 minuten
*Sumak is poeder van de zuurbes, te koop in de goed gesorteerde supermarkt en Midden-Oosterse supermarkt.
RECEPTEN, BEREIDING: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MAAIKE KOORMAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | luie fatayer met spinazie, snijbiet, dille & granaatappelmelasse