aantal 8 | dessert, nagerecht, taart | feestelijk, weekend | turks |
Rutger: 'Kaas en suikersiroop in een dessert lijkt misschien wat raar, maar geloof mij: je blijft ervan eten!'
Kooktijd:15 minuten
oven40 minuten
Totale tijd:55 minuten
* Kataifideeg is een soort filodeeg dat in heel dunne sliertjes is gesneden. Je koopt het in de mediterane supermarkt. Voor de vulling kun je zowel uitgelekte bollen mozzarella in plakjes of geraspte mozzarella gebruiken. Je kunt ook Turkse ongezouten kaas nemen zoals dil peyniri.
TIPS
• Het is ook lekker om door de gesmolten boter 1 el pekmez (druivenmelasse) te mengen. Je vindt dit in de Turkse supermarkt.
• De suikersiroop kun je naar wens op smaak brengen met wat rozen- of oranje- bloesemwater.
• Serveer de künefe met een flinke klodder kaymak, Turkse zure room.
RECEPTEN, BEREIDING RUTGER VAN DEN BROEK. STYLING ALEXANDRA HEREIJGERS. FOTOGRAFIE SASKIA LELIEVELD.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | künefe