aantal 16 | taart, zoet | feestelijk | nederlands | vegetarisch
Simpel & snel gemaakt: deze kruidige oranjekoek met een vulling van amandelspijs en sinaasappel, versierd met feestelijk oranjeglazuur. Een authentiek Hollands recept, ook zonder vulling verrassend lekker! Je bent er een half uurtje mee bezig, dan het deeg een uurtje laten rusten en dan kan de koek de oven in.Deze feestelijke meringuetaart met mascarponecrème en gekonfijte sinaasappel wil je ook maken.
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:35 minuten
oven40 minuten
* Anijspoeder en anijszaad koop je bij de mediterrane supermarkt, biologische winkel en Aziatische winkels. Gekonfijte sinaasappel is te koop bij natuurwinkels en bij sommige notenzaken. Oranjebloesemwater is te koop bij de mediterrane winkels. Voedingskleurstof kun je kopen bij de meeste Aziatische winkels, sommige delicatessenzaken, gespecialiseerde bakwinkels en online.
RECEPT TRUDELIES SCHOUTEN. FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING BART STUART.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kruidige oranjekoek