aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst, pasen, weekend | |
Bij de borrel mogen deze bollen niet ontbreken. Bedek ze met verschillende soorten noten en vruchten voor een extra luxe effect!
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:5 minuten
Totale tijd:25 minuten
* Tip van testkok Egdie: Gewone olijven (zonder pit) kun je 11/2 uur drogen in een oven op 125°C.
** Za’tar is te koop bij Middenoosterse winkels. Of maak het zelf: roer 3 el fijngehakte verse oregano en tijmblaadjes met 2 el geroosterde sesamzaadjes en 1 el citroenrasp door elkaar.
*** Variatietip: je kunt de geitenkaas ook door grof gehakte rozijnen rollen en de kaas daarna besprenkelen met een mirabelle eau de Vie of port.
**** Tip van testkok Egdie: als je geitenkaas te droog is om te kneden, meng er dan een beetje olie door.
Recepten: Yolanda van der Jagt. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Jet Krings. Wijntips: Ellen Dekkers. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kruidige geitenkaasbollen