aantal 4 | hoofdgerecht | | grieks | vegan
Georgina Hayden: ‘Dit is een van mijn favoriete nistisima-recepten als er mensen komen eten. Je kunt de pastei van tevoren maken, hij ziet er indrukwekkend uit en smaakt fantastisch. Hij is enigszins gebaseerd op de Grieks-Cypriotische vastenklassieker kolokotes – pompoenpasteitjes met bulgur en rozijnen – die mijn yiayia Martha maakt. Het roosteren van de pompoen is niet traditioneel, maar geeft een intensere smaak.’Dit recept is afkomstig uit Nistisima, traditioneel vegan uit de Mediterranée & omstreken.
Voorbereiding:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
oven1 uur 15 minuten
Totale tijd:2 uur
RECEPTEN, BEREIDING, STYLING GEORGINA HAYDEN. FOTOGRAFIE KRISTIN PERERS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | kolokithopita pompoenpastei uit Nistisima