aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, weekend, zomer | | lactosevrij, vegetarisch
De klassieke steak tartare is favoriet bij menigeen. Fijn gemalen of grover gesneden rundvlees met uitjes, kappertjes, peterselie, cornichons en smaakmakers als Worcestershiresaus, ketchup, mosterd en Tabasco. Yvette van Boven maakte 'm vegan met vlezige, waanzinnig verslavende zoutige watermeloen.Yvette: 'Ik verving weinig aan het klassieke recept. Het klopt gewoon: alles is in balans. In plaats van de romige dooier voegde ik avocado, maar ook een lepel tahin toe; dat is echt verschrikkelijk lekker. Maar zonder was dit gerechtje ook zó goed en weer totaal anders. Daarom besloten we jullie beide recepten te geven, kies dus zelf maar.'
Kooktijd:30 minuten
marineren3 uur
Totale tijd:3 uur 30 minuten
Met tahin
Schep op het laatst een kleine eetlepel witte tahin door de tartaar. Het heeft dat romige effect dat je ook krijgt als je een dooier en mosterd door tartaar van vlees mengt. Pas op: niet teveel, tahin kan gauw overheersen. Breng nog op smaak met wat fijngehakte verse jalopeño, maar een paar druppen groene (jalopeño-) Tabasco doet de truc ook.
Extra
Met de overgebleven marinade maak je een heerlijke cocktail.
RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING BART STUART
Dit recept voor watermeloen tartare is afkomstig uit het juni-nummer van delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | klassieker met ’n twist: watermeloen tartare