aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | europees |
Joris Bijdendijk gaat voor 'oomph' in zijn gerechten. Ofwel: vitaliteit in een gerecht, de punch. Deze kipschnitzel met kappertjes is daar een goed voorbeeld van. Oh, en een tip: Verkruimel eventueel nog wat feta over de salade.
Kooktijd:45 minuten
GEZOUTEN KAPPERTJES
Kappertjes zijn ingemaakte bloemknoppen van de kappertjesplant. Kappertjes die zijn ingelegd in ‘droog’ zout worden gezouten kappertjes genoemd. De smaak is hartig met een licht bloemige, fruitige ondertoon. Ze zijn steviger dan kappertjes op azijn en minder zuur.
RECEPTEN: HESTER DE GOEDE, BEREIDING: OSCAR DE LINT, STYLING: MAAIKE KOORMAN, FOTOGRAFIE: SASKIA OSNABRUGGE
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Kipschnitzel met kappertjes-peterseliesaus