aantal 4 | voorgerecht | | indonesisch |
Lonny Gerungan: ‘Je kunt deze lekker knapperige mix van groenten en kokos heel goed als hapje serveren of in een schaal als bijgerecht! Geef er sambal Mbe bij, deze Balinese sambal, een recept van mijn moeder, combineert heel goed met andere Balinese gerechten. Een smaaksensatie die ik altijd weer opnieuw ervaar wanneer ik deze sambal met alleen witte rijst eet.’
Kooktijd:1 uur 10 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
Alle oosterse ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de toko.
* Het kan ook met kant-en-klaar geraspte kokos. Die moet je wel even bakken in een droge koekenpan of wok.
** Tip: dit gaat handig wanneer je de blaadjes eerst even op elkaar legt en oprolt.
Recepten en bereiding: Lonny Gerungan, Warren Bright www.samasaya.nl. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | jukut urab – Indonesische gemengde groenten met kokos