aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | weekend | |
Als je thee als rookmot gebruikt, krijgt de makreel een subtiele theesmaak. Wij gebruiken onze delicious.groene thee, die in meerdere smaken verkrijgbaar is.
Kooktijd:45 minuten
Totale tijd:45 minuten
*Gebruik in plaats van makreel evt. Een andere vette vis, zoals zalm ** Neem evt. In plaats van pompoen geraspte winterwortel.
delicious.thee past perfect bij deze gerookte makreel!
Groene thee wordt geplukt in China en direct na de pluk verflenst, gestoomd of gewokt om z’n mooie groene kleur te behouden. Dan worden de blaadjes in de zon gedroogd. Groene thee geurt heel fris, zelfs wat grassig. delicious. groene thee bestaat uit de smaken: verbena, jasmijn, munt en citroengras.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Laura Jongeneel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | in groene thee gerookte makreel met pompoensalade