aantal 300 | bijgerecht | doordeweeks, najaar, voorjaar | |
Harissa is de sambal van Noord-Afrika, een geurige, pittige saus. Met deze kruidige Noord-Afrikaanse saus geef je vlees, vis én groente direct een fijne kick. Of roer eens een lepel harissa door een saus, dressing of marinade die wat extra’s kan gebruiken. Onze tip: maak meteen een fikse hoeveelheid. Homemade harissa is in de koelkast wel vier weken houdbaar. Ook leuk als culicadeautje!
Kooktijd:15 minuten
Weken1 uur
Totale tijd:1 uur 15 minuten
* Guajillopepers koop je online en in winkels met Mexicaanse en Spaanse ingrediënten. Ze zijn milder dan de rode Spaanse pepers en hebben een heel volle smaak. Evt. kun je gewone gedroogde pepers nemen.
TIP: zie http://deliciousmagazine.nl/steriliseren voor het steriliseren van potten.
Recepten: Trudelies Schouten. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding: Janneke Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | homemade harissa