aantal 8 | gebak, nagerecht, taart, zoet | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, vakantie, weekend | amerikaans, midden-oosters | glutenvrij
Let’s go nuts, want voor zoet uit het Midden-Oosten heb je wel een paar noten te kraken. Dus sla maar in die noten en organiseer een feest voor je zintuigen! Deze luchtige schuimtaart maak je zonder bloem (yes, helemaal glutenvrij) en vul je met amandelen en abrikozen. Zijdezachte ricotta-room on top en hij is extra speciaal dankzij halva.Halva is een zoete specialiteit uit het Midden-Oosten. Van oorsprong Arabisch: 'halwa' betekent zoet in het Arabisch. Gemaakt van gemalen sesamzaad, suiker, honing, noten als amandelen of pistaches en plantaardige olie. Dit recept komt uit het laatste nummer van delicious.. Bestel hem hier!
Kooktijd:35 minuten
oven1 uur
Totale tijd:1 uur 35 minuten
* Halva zie info bovenaan. De beste halva koop je bij winkels met Midden- Oosterse producten.
RECEPTEN, BEREIDING: MICHAEL RANTISSI | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | hazelnoot-meringuetaart met halva & gedroogde abrikozen