aantal 30 | zoet | | midden-oosters |
Let's go nuts dit weekend met griesmeelkoekjes, ofwel: ma'amoul. Voor deze koekjes uit het Midden-Oosten moet je wel een spreekwoordelijke harde noot kraken. Dus handen uit de mouwen voor deze overheerlijke kleine bolletjes gevuld met cashewnoten.Tip: Begin 1 dag eerder met het deeg.Meer Midden-Oosterse recepten ontdekken? Het huidige nummer van delicious. staat helemaal in het teken van 'kook de wereld'. Je vindt het magazine in de winkel of shopt het hier online.
Voorbereiding:55 minuten
Kooktijd:20 minuten
rusten1 uur
* Mastiek koop je bij Marokkaanse, Turkse of Midden-Oosterse supermarkten. Het zijn harskorreltjes die je eerst tot poeder stampt voor je het gebruikt. Het is hars van de mastiekboom, die veel voorkomt in de Levant.
RECEPT: MICHAEL RANTISSI | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | griesmeelkoekjes - ma'amoul - met cashewnoten