aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Ui is onmisbaar in de keuken. En dat mag wel eens hardop worden gezegd. Deze sjalottengratin is een echte smaakbom: zoet, kruidig, hartig en complex.
delicious. maakte een podcast over ui waarin we je alles vertellen over deze fijne groente.
Voorbereiding:20 minuten
oven50 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
* Cabrales is een pittige blauwaderkaas uit Noord-Spanje, meestal gemaakt van een combi van koe-, schaap- en geitenmelk. De smaak kan onder invloed van het seizoen waarin het geproduceerd is erg verschillen. Te koop in kaaswinkels en delicatessenwinkels.
Recept: Merijn Tol. Fotografie: Jeroen van der Spek. Styling: Maaike Koorman.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gratin van sjalotten met px sherry, oregano en paprika-knoflookboter