Judith Cyrus: 'Sopropo smaakt bitter en dan bedoel ik echt bitter. Een andere naam is niet voor niets bittermeloen. Alsje eenmaal aan de smaak gewend bent, ofsowieso van bittere smaken houdt, is dit een heerlijke groente.'
Kooktijd25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
2sopropo’s*
2elzonnebloemolie
1ui,gesnipperd
1teenknoflook,geperst
200mlbouillon
1elsuiker
1/2tlzout
1madame-jeanettepeper
1klontje boter
versgemalen peper
Instructies
Was de sopropo's en snijd ze overlangs doormidden. Verwijder met een lepel de zaden en zaadlijsten. Halveer de sopropo- helften in de lengte en snijd daarvan schuine plakken van 1⁄2 cm. Verhit de olie in een (hapjes)pan en bak de ui en knoflook bruin. Roerbak de sopropo 30 sec. Blus af met de bouillon en voeg de suiker, het zout en madame-jeanettepeper toe. Stoof ± 20 min. op halfhoog vuur met de deksel op de pan. De sopropo is gaar als je er met je vork doorheen kunt prikken.
Verwijder de madame-jeanette en zorg dat die heel blijft. Als de peper knapt, ontsnapt de hitte en is de sopropo mogelijk oneetbaar. Doe de sopropo en het resterende kookvocht in een schaal. Leg er een klontje boter op en maak een flinke draai met de pepermolen erboven. Gestoofde sopropo is een allemansvriend, lekker met alle rijst-, kip-, vis- en vleesgerechten.
Voedingswaarde
calorieën: 128kcal
eiwit: 2g
vet: 9g
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: JUDITH CYRUS | FOTOGRAFIE: CHRISTIAN FIELDEN (GERECHTEN), MARIEKE STROBBE.