aantal 4 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, herfst, kerst | |
Maak deze kip alvast op zondag voor een doordeweekse dag, zodat je op de dag zelf er alleen nog een laatste hand op hoeft te leggen. Combineer met de nootachtige smaak van deze stevige, groene, Franse linzen. Du Puy-linzen heten zo omdat ze komen uit Le Puy-en-Velay in Frankrijk.Zin in meer kip? Maak dan deze met tamari en ahornsiroop.2 dagen van tevorenBereid de kip tot en met de een na laatste stap. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in een afgesloten plastic bak in de koelkast.op de avond zelfDoe de kip over in een braadpan. Voeg 1 el water toe. Laat ± 15 min. doorwarmen op matig tot laag vuur, waarbij je de kipkarbonades halverwege keert. Volg de laatste stap, bestrooi met peterselie en serveer met de sperziebonen.wijntipKies een soepele, niet te zware wijn. Er gaat riesling bij de kip, dus een Elzasser riesling is prima. Maar een sappige rode Toscaan met lichte houtrijping en levendige zuren past nóg beter bij de zachte en aardse smaak van de linzen en de kruiden.Rood uit Italië: IGT Toscane Frescobaldi Rémole, Gall&Gall
Kooktijd:1 uur 25 minuten
RECEPTEN: KATRINA WOODMAN, FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS, STYLING: MICHELLE NOERIANTO, BEREIDING: LUCY BUSUTTIL, KERRIE RAY
WIJNTIPS: ELLEN DEKKERS, BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gesmoorde kip met linzen