aantal 4 | hoofdgerecht | familietijd, winter | hollands |
Niet elke aardappel is geschikt voor stamppot. Voor een lekkere, smeuïge puree heb je kruimige aardappels nodig!Deze aardappels, ook wel droogkokers genoemd, worden zacht tijdens het koken. In de winter kun je voor deze stamppot bijvoorbeeld eigenheimer, bildstar, irene, bint, frieslander of biologische raja gebruiken. Een zalvige puree van goede aardappels is een heerlijke tegenhanger voor slow gestoofde zuurkool met specerijen én slagersrookworst.Verzot op winterse kost? Dan word je heel blij van deze lijst: 31 x stamppot recepten voor nieuwe inspiratie.
Kooktijd:45 minuten
Stoven1 uur 30 minuten
Totale tijd:2 uur 15 minuten
Dit gerecht leent zich ook prima voor een stamppot. Meng de puree en zuurkool dan goed door elkaar en voeg nog een paar el grove mosterd toe.
RECEPT: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekruide zuurkool met rookworst