aantal 6 | hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst | frans | glutenvrij, lactosevrij
Zo'n frisse relish is een perfecte tegenhanger voor rijke zalm. Dat anijsige van venkel is zo aantrekkelijk hier.
Voorbereiding:30 minuten
Kooktijd:30 minuten
marineren + op temperatuur komen4 uur 30 minuten
Totale tijd:5 uur 30 minuten
TIP Na het konfijten kan de olie nog een keer worden gebruikt. Zeef de olie goed – er moet geen vis in achterblijven – en verhit ’m tot zeker 80°C. Laat dan vlug afkoelen en bewaar in de koelkast. Niet te lang, na verloop van tijd kan hij wat tranig gaan smaken.
* Of doe de zalm de avond van tevoren met de smaakmakers in de olie en bewaar in de koelkast.
RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN. FOTOGRAFIE, STYLING STUDIO HOMECOOKING DEPT. BEREIDING BART STUART.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekonfijte zalm in olijfolie met tijm en jeneverbest & mandarijnrelish