aantal 4 | soep | | aziatisch, hollands | vegetarisch
Chef Tim van der Molen van restaurant Coulisse: ‘Onze keuken draait om het product met de juiste rijpheid, in het perfecte seizoen gegroeid in de juiste grond. En dat brengen we dan het liefst zo natuurlijk mogelijk over naar de tafel. Met soms wel een ingewikkelde bereidingswijze. Maar nog altijd: op tafel moet het in smaak en vorm heel herkenbaar zijn.' Met dit toprecept voor aspergesoep zet je ook thuis de coole Coulisse-sfeer neer. Bekijk onderstaande tips om net zulke mooie bordjes te maken.
Kooktijd:1 uur 30 minuten
koelkast, pekelen, wachten en oven13 uur
Totale tijd:14 uur 30 minuten
RECEPTEN EN BEREIDING TIM VAN DER MOLEN STYLING ESTHER DE MUNNIK FOTOGRAFIE CHANTAL ARNTS
Tips om het bord mooi op te maken:
* Leg in elke kom voorzichtig een eidooier.
* Roer de asperge soep goed door en giet deze voorzichtig in de kom.
* Werk het gerecht af door druppels gewijs 1 el kombu-olie over de soep heen te lepelen.
* Dashi: breng 1 l water in een pan aan de kook. Zo gauw als deze aan de kook is, zet je het vuur uit en voeg je 30 g gedroogde kombu/kelp (natuurwinkel) toe aan het water. Laat de dashi een uur trekken. Zeef de dashi en gooi het zeewier weg, of bewaar voor een andere bereiding.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gekoelde aspergesoep met kelpolie en gepekelde eidooier