aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestelijk, pasen, weekend | nederlands |
Deze gehaktballen met rozemarijn kun je serveren op iedere gelegenheid. Op een feestje, als doordeweekse avondmaaltijd of juist als gebraad op zondag. Het bereiden van stro-aardappeltjes lijkt misschien lastig, maar is eigenlijk best makkelijk!
Kooktijd:45 minuten
Gehaktballen & Co
Deze burgers zijn gemaakt van lamsgehakt en balletjes van rundergehakt. Je kunt ook andere gehakt-soorten nemen of een combinatie ervan. Bijv. kipgehakt of een mix van lams- en rundergehakt. Of varkens- en rundergehakt. Als je burgers maakt van kip- of varkensgehakt zorg er dan voor dat het vlees helemaal gaar is. Lams- en rundergehakt mag evt. een beetje rosé blijven. Leg de ballen en burgers nog 1 uur of langer in de koelkast, ze worden dan extra stevig en vallen minder snel uit elkaar tijdens het bakken.
Variatie
Je kunt ook i.p.v. delicious. ketchup intens, ketchup basis nemen in combinatie met delicious.mosterd kruidnagel.
Fotografie, bereiding, recepturen, styling: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gehaktballen met rozemarijn en stro-aardappeltjes