aantal 4 | lunchgerecht, soep, voorgerecht | weekend | spaans | glutenvrij, vegan, vegetarisch
'Gazpacho is een slimme soep. Het is niet alleen heel erg lekker en verkoelend door zijn temperatuur natuurlijk, maar ook verfrissend door de kommer en bleekselderij, fris en zurig en vol van smaak door de tomaat en peterselie, romig door de olijfolie en soms wat oud brood én pikant door knoflook, ui en peper. Een uitgekiende balans die ik probeer terug te vinden in andere ingrediënten zonderde kracht van het originele recept te verliezen. Zo kwam ik uiteindelijk op twee varianten uit. Een op basis van pruimen (reine victoria, die rode met geel vruchtvlees) en de ander gemaakt met mango. Die met pruimen werd thuis favoriet. Pruimen komen wat mij betreft heel goed in de buurt van tomaten, de bleekselderij die daar wat hard bij werd verving ik door venkel, voel je ’m al?'
Kooktijd:20 minuten
Wachten1 uur
Totale tijd:1 uur 20 minuten
* Chipotle in adobe zijn chipotlepepers in een rokerige tomatensaus. Te koop in de ruim gesorteerde supermarkt.
Variatie Gebruik in plaats van pruimen 1 kleine of iets meer dan een halve grote mango in blokjes.
Psst... Wist je al dat Yvette van Boven gasthoofdredacteur wordt van delicious. magazine nummer 9? Pre-order het nummer nu via onze website en ontvang het als eerste in de brievenbus!
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | gazpacho van pruimen van Yvette van Boven