aantal 6 | hapje, hapjes, voorgerecht | feestelijk, weekend | italiaans | vegetarisch
Een omweg waard: focaccia di Recco, een stadje vlak onder Genua. Twee dunne lagen deeg zonder gist met daartussen zachte romige stracchino (kaas), kort in een gloeiend hete oven gebakken. Zodra de focaccia goudbruin is en de kaas gesmolten, wordt het ‘brood’ in stukken of repen gesneden en eet je het uit de hand.
Kooktijd:45 minuten
wachten3 uur
Totale tijd:3 uur 45 minuten
* Voor een ‘cheat’ focaccia di recco gebruik je 4 kant-en-klare piadina’s. Beleg 2 piadina’s zoals hierboven, bestrijk de randjes met een beetje water en bedek met de andere twee piadina’s. Druk de randen in elkaar en bak 6-8 min. tot de kaas is gesmolten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | focaccia di Recco