aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | mediterraans |
Groot, klein, kers-formaat, dik, dun, stevig, sappig en vooral in allerlei kleuren. Kijk niet te veel naar het uiterlijk van tomaten, want de mooiste tomaten hebben niet altijd de beste smaak. Wat minder knappe exemplaren hebben vaak wat langer gerijpt, zijn zoeter en sappiger: smaakbommen dus! Heerlijk bij een goed stuk entrecote.
Kooktijd:20 minuten
Oven15 minuten
Totale tijd:35 minuten
* Entrecote is nog veel lekkerder als je het aan een dik stuk koopt, zo kun je de buitenkant op hoog vuur goed dichtschroeien en blijft toch de binnenkant mooi rosé, dunne entrecotes zijn snel te gaar.
Tip: Vervang voor een vegetarische salade de entrecote door halloumi, een stevige zoute kaas uit Cyprus van geiten- en schapenmelk die doet denken aan feta. Deze kaas smelt niet en kun je dus prachtig in de grillpan grillen. Eet de kaas warm, bij afkoelen wordt de structuur taai.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | entrecote met gemengde tomatensalade