aantal 12 | gebak, taart | | italiaans |
Bak deze beeldschone pistachetaart gerust 1-2 dagen eerder, daar wordt-ie nóg lekkerder van (ja, echt!), mits je hem goed verpakt en bewaart op een koele plek.
Kooktijd:30 minuten
rusten + oven55 minuten
Totale tijd:1 uur 25 minuten
*Homemade pistachepasta kun je ook makkelijk zelf maken. Maal 400 g mooi groene ongezouten pistachenoten in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer heel fijn. Blijf zo lang malen, tot de olie vrijkomt en een smeuïge, gladde pistachepasta ontstaat. Voeg, wanneer olie na 6-8 min. moeilijk vrijkomt gerust 1-2 tl pistache-olie toe. Schep de pistachepasta in een schone pot. Schenk er evt. een laagje pistache-olie op zodat je de pasta goed luchtdicht afsluit. Bewaar op een koele plek, invriezen kan ook! Voeg bij hartige gerechten een snuf zout toe en bij zoete gerechten evt. wat suiker.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | crostata al pistacchio