aantal 12 | ontbijt | | frans | vegetarisch
Tip van Joris: 'Let op, je kunt croissantdeeg ook te veel toeren geven. Dan zit er totaal geen werking meer in en plakken alle laagjes aan elkaar. Zulk deeg souffleert niet.’Ook een lekker bakrecept: Vincents pain d’amour
Kooktijd:1 uur
rijzen10 uur
Totale tijd:11 uur
*T55 bloem is bloem met een hoog eiwitgehalte, het is online te koop. Toerboter is boter met een hoger smeltpunt. Het is bijna alleen bij de horecagroothandel te koop. Gebruik gewone roomboter van goede kwaliteit met een zo hoog mogelijk vetpercentage. Verse gist koop je bij de bakker, de ruimgesorteerde supermarkt of de biologische supermarkt.
RECEPT: JORIS BIJDENDIJK | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: CYN FERDINANDUS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | croissants van Joris Bijdendijk