aantal | taart, zoet | | amerikaans |
Alison Roman: 'Dit is geen cheesecake. Het is een cake gemaakt met cottagecheese (hüttenkäse). Hij is wat aan de custardachtige kant, dus als je ooit verlangd hebt naar iets wat tussen een cheesecake en een gewone cake in zit, dan is dit wel wat voor jou.' 'Het is een van de makkelijkste recepten in Zoet Genoeg; je maakt hem in één kom met gesneden fruit naar keuze. Net uit de oven is hij wat soufflé, met een donkerbruine, prachtig glanzende toplaag, terwijl het binnenste onmogelijk verfijnd en smeuïg blijft. Wat ik het lekkerste vind: de gekaramelliseerde korreltjes cottagecheese op de bodem.'Probeer ook de citroenroomtaart met zeezout van Alison Roman.
RECEPT: ALISON ROMAN | FOTOGRAFIE: CHRIS BERNABEO.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | (cottage) cheesecake met abrikozen van Alison Roman