aantal 8 | dessert, nagerecht, taart | feestelijk, weekend | italiaans | vegetarisch
Mascarpone ontstond bij toeval in Lombardije. Het is eigenlijk geen kaas, maar volvette room, zacht gezuurd met citroen- of wijnsteenzuur. Daarom komt mascarpone dichter bij yoghurt of clotted cream. Je kunt het eenvoudig zelf maken: 7x de allerlekkerste zoete recepten met mascarpone
Voorbereiding:1 uur
Kooktijd:25 minuten
oven35 minuten
Totale tijd:2 uur
* Kijk op deliciousmagazine.nl/blindbakken hoe je een bodem bakt met een steunvulling.
TIP Schep de mascarponeroom pas vlak voor je hem eet op de taart, om te voorkomen dat de bodem zacht wordt. De bodem kun je luchtdicht afgesloten een paar dagen bewaren.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | citrus-mascarponetaart