aantal 12 | hoofdgerecht | | braziliaans | glutenvrij
Ixta: 'Ik val altijd terug op Libanees eten als ik in Brazilië ben en iets anders wil eten dan Braziliaans. Mijn favoriete Libanese restaurant in Rio de Janeiro (Basha) maakt de beste met vlees gevulde koolrolletjes, charutos Libanais (wat letterlijk ‘Libanese sigaren’ betekent, de Portugese naam voor het gerecht malfouf). Ze zwemmen in een geurige tomatenbouillon en worden opgediend met pimenta caseira (zelfgemaakte chilisaus) en partjes limoen, om erover uit te knijpen – een prachtige samensmelting van de Libanese en Braziliaanse keuken. Het volgende recept is op dit gerecht geïnspireerd.'
Voorbereiding:20 minuten
Kooktijd:9 minuten
Totale tijd:29 minuten
© 2025 tekst Ixta Belfrage
© 2025 receptfotografie Kim Lightbody
© 2025 Nederlandse vertaling Roselle de Jong / Fontaine Uitgevers
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | charutos met pittige tomatenbouillon & knoflookolie