aantal 6 | dessert, nagerecht | | frans | vegan
Max La Manna deelt in zijn boek low-waste groentekookboek You Can Cook This! 135 makkelijke vegetarische recepten. La Manna kookt zelf graag met plantaardige ingrediënten, maar hij laat de keuze aan jou. Wil je 'normale' boter of koemelk gebruiken, dan werkt dat net zo goed in deze bosbessengalette. La Manna: 'Hoe rustieker een galette eruitziet, hoe beter. Maak je niet te drukken over het deeg, geniet gewoon van het koken. Dit fruitige toetje heb je in een wip klaar, ziet er prachtig uit en is altijd een succes. Je hebt alleen nog ijs nodig om erbij te serveren.'Tip: Zorg ervoor dat het deeg goed gekoeld is voor je het uitrolt en de bessenvulling erop schept.
RECEPT: MAX LA MANNA | FOTOGRAFIE: LIZZIE MAYSON.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bosbessen-gembergalette