aantal 4 | hoofdgerecht, lunch | doordeweeks | | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Zijdezachte bloemkoolsoep kun je ook maken zónder dat daar een scheutje (plantaardige) room aan te pas komt. Voor dit recept gebruiken we namelijk cashewnoten, die we meekoken en daarna samen met de bloemkool pureren tot een verrassend romige soep. Maak de bloemkoolsoep een dag van tevoren zodat de smaken een nachtje kunnen intrekken. Tip: voeg een paar eetlepels edelgistvlokken toe. Deze unieke vlokken benaderen de smaak van kaas, waardoor je soep in een handomdraai extra ‘oomph’ krijgt!
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT. FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Bloemkoolsoep met cashewnoten & kurkuma