aantal 4 | voorgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | | glutenvrij, lactosevrij, vegan
‘Bietengazpacho is een Kas-klassieker. Ons menu verandert natuurlijk met de seizoenen mee, maar bietjes uit eigentuin hebben we een groot gedeelte van het jaar. Ze komen altijd langzaam op gang, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, gaan ze maar door. Crapaudine-biet, torpedovormige, gele en natuurlijk ook kleine zoete bietjes in de warmere maanden. Het is altijd een goed begin van een leuk diner, zowel ‘s zomers als ‘s winters. Castelfranco is een van de mooiste slasoorten die er zijn. Het ietwat bittere blad is uniek van kleur. De zoetheid van de bietjes combineert goed met het bittere van de sla en de bergamot. Als je de bietjes poft op grof zeezout worden ze lekker ziltig van smaak, maar het kan ook in de oven, met wat tijm en knoflook.’Nog meer koude recepten? 48x recepten om af te koelen op warme zomerdagen
Kooktijd:30 minuten
poffen50 minuten
Totale tijd:1 uur 20 minuten
* Bietjes poffen doe je in een hete oven op 200°C. Pof ze 45-60 min. (afhankelijk van de grootte) tot ze zacht zijn.
RECEPTEN, BEREIDING JOS TIMMER. FOTOGRAFIE RINZE VEGELIEN. STYLING DE KAS, MARJOKE DE HEER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bietengazpacho met castelfranco met bergamot