aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | brits, engels |
Een échte kerstklassieker, die beef wellington. In delicious. kerst 2010 stond het onderstaande recept, maar de eerste keer dat het recept in de geschiedenisboeken voorkomt is al langer geleden: 1966. Waarschijnljik vernoemd naar Arthur Wellesley, Duke of Wellington. Waar de naam ook vandaan komt, beef welington is een gerecht waar je goed op moet letten tijdens het bereiden. delicious.friend Eke Mariën legt uit: 'Houd de kerntemperatuur van de beef goed in de gaten. Haal het vlees uit de oven bij 55 graden, het gaart altijd nog een beetje na.'Tip: zet de wellington in de oven terwijl je het voorgerecht serveert.Voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
Voorbereiding:45 minuten
Kooktijd:50 minuten
rusten10 minuten
Totale tijd:1 uur 45 minuten
WIJNTIP: merlotwijn van de Spaanse Costers del Segre, een betere navarra of rioja reserva.
PRODUCTIE: ELLEN VAN MOL | RECEPTEN EN BEREIDING: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | beef wellington