aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
nederlands |
glutenvrij, vegetarisch
De formule voor een verfijnde puree is zo klaar als een klontje. Hoe eenvoudiger, hoe beter!
Kooktijd25 minutesminutes
Ingrediënten
1kiloaardappels, van gelijke grootte, schoongeboend en ongeschild
100-150mlvolle melk*
60-125gboter,in blokjes*
Instructies
Snijd grotere aardappels in stukken. Zet de aardappels op in een pan met laagje water met zout en kook afgedekt in ± 20 min. gaar. Giet af en laat uitstomen tot ze hanteerbaar zijn. Verhit intussen de melk tot het kookpunt.
Pel de aardappels en pureer ze.
Roer de boter door de puree. Voeg dan pas in delen de hete melk toe en roer goed door. Stop met het toevoegen van melk als de puree een mooie consistentie heeft en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
*Aardappelpuree gemaakt met vastkokende aardappels kan meer boter en melk opnemen.