aantal 12 | brunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | joods |
Deze geknoopte zoete broodjes komen oorspronkelijk uit de Joodse keuken. De meest traditionele babka-smaken zijn chocolade en kaneel, alleen wij kiezen voor een florale twist: chocolade met kardemom. Wist je dat kardemom uit dezelfde familie komt als gember? Vandaar die heerlijke frisse citrustoets!Het deeg van de babka’s is zo plakkerig dat je dit het best met een standmixer of krachtige mixer met deeghaken kunt maken. Tip: gebruik boter op kamertemperatuur, anders mengt het niet goed met het deeg.Rutger past dezelfde vouwtechniek toe bij deze Scandinavische kardemombullar.
Voorbereiding:2 uur
Kooktijd:1 minuut
oven25 minuten
Totale tijd:2 uur 26 minuten
RECEPTEN, BEREIDING: JEN BEDLOE, LOTTIE COVELL, OLIVIA SOURRELL | FOTOGRAFIE: TOBY SCOTT | STYLING: DAVINA PERKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | babka's met chocolade en kardemom