aantal 10 | zoet | weekend | engels |
In Engeland zijn stoompuddingen razend populair. En niet voor niks, want ze zijn superlekker. Hidde laat zien hoe je een appelperenpudding maakt. Lekker fris door de appel, peer en sinaasappelrasp en met een heerlijke, volle smaak. Fijn: je kunt er oud brood voor gebruiken!



Tip: voeg naast appel en peer je favoriete specerij – bijvoorbeeld kaneel, kardamom of koekkruiden – toe!
* Geklaarde boter of ghee is boter die door warmte ontdaan is van eiwitten en vocht. Wat overblijft, is puur vet. Het is te koop bij natuurwinkels en bij sommige slagers.
** I.p.v. slagroom kun je ook half melk half room nemen.
Recept en bereiding: Hidde de Brabander. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | appelperenstoompudding