aantal 6 | dessert, nagerecht, zoet | familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers | engels, sardijns |
Chef-kok Letitia Clark kwam tot dit heerlijke recept voor crumble uit pure nood. ‘Het is gebaseerd op ingrediënten die op Sardinië makkelijk te krijgen zijn, gemaakt om mijn Britse behoefte aan crumble te stillen!’ De abrikoos is verwant aan amandel, dus die twee gaan prachtig samen. De vanille-mascarponeroom is eigenlijk een soort mousse. Wie wil laat hem opstijven in de koelkast. Serveer de room dan met koekjes en een glas zoete wijn als eenvoudig maar elegant dessert.
Kooktijd:1 uur
vriezer20 minuten
Totale tijd:1 uur 20 minuten
RECEPTEN, TEKST: LETITIA CLARK | FOTOGRAFIE: MATT RUSSELL, MARIA BELL.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | abrikozen-amaretticrumble met mascarponeroom