delicious. aardappelchips (100 g) zijn extra dik gesneden, heel licht gezouten en gemaakt van 3 aardappelsoorten: gele agria, paarse vitelotte en rode lady rosetta. Perfect voor een borrelhapje met bietjespesto.
Kooktijd10 minutesminutes
Ingrediënten
12agria chipsgele chips
150grode bietgekookt
50gwalnoten
2tenenknoflook
6elolijfolieextra vierge
1handjeparmezaanse kaasgeraspt
5basilicumblaadjesfijngesneden + extra voor garnering
Instructies
Pureer in de blender of met de staafmixer de rode biet, walnoten, de knoflook en de olijfolie. Roer er een handvol parmezaanse kaas en de fijngesneden basilicum door en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Victor de Launay. Recept: redactie delicious.