Waar wij in het barbecueseizoen trek in hebben? Fluffy broodjes gevuld met slowgegaard varkenvlees, knapperige pickle van rettich en wortel en een zoete saus met Aziatische smaakmakers.
kooktijd25 minutesminutes
BBQ/Oven5 hourshours
totale tijd5 hourshours25 minutesminutes
ingrediënten
1½kgvarkensnek*
10witte afbakbroodjesof ongevulde gestoomde broodjes van de toko
zoetzuur van wortel en daikonrammenas
400mlrijstazijn
75gsuiker
1winterwortelin dunne plakken
½daikondun gesneden
saus
1elsesamzaadgeroosterd
2elgembervers, geschild en fijngeraspt
3elrijstazijn
5elchilisauszoet
3elsojasaus
1limoensap
5elzonnebloemolie
garnering
1zoete uiin dunne halve ringen
1komkommer in dunne plakken met een kaasschaaf
10takjeskoriander
ook nodig:mandoline**
instructies
Maak een half uur van tevoren de barbecue aan en gebruik zodra de kooltjes witheet zijn de deksel om de temperatuur goed te regelen, of verwarm de oven voor op 100°C. Kruid het vlees met zout en peper en verpak het in aluminiumfolie. Steek een kernthermometer in het midden van het vlees (niet op het bot) en laat het garen tot de kern een temperatuur van 88°C heeft, dit duurt zo’n 4-5 uur.
Verwarm voor het zoetzuur de rijstazijn, suiker en 1 el zout met 75 ml water 2 min. in een steelpan. Neem van het vuur, leg de wortel en daikon erin en laat 1 uur staan.
Meng alle ingrediënten voor de saus. Zet zoetzuur en saus tot gebruik koel weg.
Bereid vlak voor het serveren de broodjes volgens de beschrijving op de verpakking.
Laat het vlees iets afkoelen en pluk het van het bot. Procureur kun je in stukjes verdelen.
Beleg de broodjes met het vlees, wat zoetzure groenten, ui, komkommer en koriander en besprenkel met de saus.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Is varkensnek moeilijk te krijgen, neem dan ± 600 g varkensprocureur zonder bot. ** Een mandoline om wortel en daikon flinterdun te snijden, koop je bij kookwinkels.Recept: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar