Dit gehaktbrood is voldoende voor 6-8 personen. En een restje gehaktbrood is heerlijk op een sandwich, bij of in een maaltijdsalade of verwarmd in tomatensaus met rijst of pasta.
kooktijd35 minutesminutes
Oven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour25 minutesminutes
ingrediënten
1kggemengd gehakt
1ei
3elbroodkruim of paneermeel
½tlnootmuskaat
1eldragon*gedroogd
100gschwarzwalder schinkenham
aardappelsalade
600gaardappelenvastkokend of iets kruimig, geschild en in plakjes van 1 cm
300gsperziebonenin stukken
3elmayonaise
100gzoetzure augurkenin plakjes + 2 el vocht augurkenvocht
2elbieslookfijngesneden
1handappelbijv. jonagold, in stukjes
1elkappertjes
50gveldsla
instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C. Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de nootmuskaat, de dragon en zout en peper naar smaak. Leg steeds 2 plakjes hamover de lengte tegen elkaar aan, leg de rest van de plakjes op dezelfde manier eniets overlappend naast deze 2 plakjes. Zo ontstaat een grote rechthoek van plakjes ham. Vorm van het gehakt een ovaal brood en rol in de plakjes ham. Leg het
gehaktbrood op een bakplaat met bakpapier en bak in de voorverwarmde oven in 50 min. bruin en gaar. Laat onder aluminiumfolie nog 10 min. rusten.
Kook intussen de aardappelplakjes in 8-10 min. gaar. Kook de sperziebonen in 6-8 min. beetgaar. Meng de mayonaise met het augurkenvocht, de bieslook en zout en peper naar smaak.
Giet de aardappelen en de sperziebonen af doe in een kom, schep de dressingerdoor en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Schep er de augurk, de appel en de kappertjes door.
Verdeel de veldsla over een schaal en schep de aardappelsalade erop. Serveer het gehaktbrood lauwwarm of op kamertemperatuur erbij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi