Nog zo’n heerlijk Koreaans hapje gemaakt met onder andere kimchi, de gefermenteerde Chinese kool. Wij kunnen er bij restaurant Yokiyo geen genoeg van krijgen en maken hem nu zelf ook lekker thuis!
kooktijd1 hourhour10 minutesminutes
Rusten1 hourhour
totale tijd2 hourshours10 minutesminutes
ingrediënten
500mlwater
250gbloem
100gmaïzena
1 ½tlzout
3elarachide-olie+ olie voor het bakken
1ei
10elkimchidungesneden en uitgelekt
4elbosuifijngesneden
3elsojasaus
1elrijstazijn
1tlsesamolie
2elbosuifijngesneden
2elsesamzaadgeroosterd
instructies
Meng het water met een garde of mixer met de bloem, de maïzena, het zout, de olie en het ei. Laat het beslag 1 uur rusten. Verhit in een middelgrote koekenpan een flinke scheut olie. Schenk 1 middelgrote pollepel beslag in de pan, wacht 1-2 min. Verdeel wat kimchi over de ene helft van de pannenkoek en wat bosui over de andere helft.
Klap, zodra die onderkant stevig is, de pannenkoek voorzichtig dubbel. Bak de buitenkant krokant in 3-4 min. en draai de dubbelgeklapte, gevulde pannenkoek voorzichtig om. Bak ook de andere kan goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag en ingrediënten. Meng de sojasaus met de rijstazijn, 1 el water en sesamolie en roer goed door. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad. Snijd de pajeons in stukken en serveer ze met de dipsaus als hapje.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Pa betekent bosui en jeon pannenkoek. De Yokiyo-versie is dubbelgeklapt, met krokante buitenkant en zachte vulling.
Recepten: Yokiyo. Bereiding: Jaymz Pool. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jan Willem van Riel. Productie: Merijn Tol