Serveer ook eens vis bij de borrel! Deze spiering met saffraanmayonaise maak je in een mum van tijd klaar en kun je serveren als voorgerecht, bijgerecht of als feestelijk hapje. Ook garnalen zijn gefrituurd heel lekker bij de borrel. Lees hier hoe je ze klaarmaakt.
kooktijd15 minutesminutes
Frituren5 minutesminutes
ingrediënten
1flinke pluksaffraan
2½elwittewijnazijn
3biocitroenen rasp
1biosinaasappel+ een groot stuk citroenschil
200gbloem
1eidooier
½eldijonmosterd
200mlzonnebloemolie
1tlroze peperbessengekneusd
1kgspieringzie rechter kolom voor alternatieven
ook nodig: olie om te frituren
instructies
Leg de saffraandraadjes in de azijn en laat 30 min. staan.
Meng intussen de citroen- en sinaasappelrasp met ¼ tl zeezout. Meng dit citruszout dan gelijkmatig door de bloem. Laat even staan, zodat de bloem de smaak kan opnemen.
Klop in een hoge kom met een garde de eidooiers met de mosterd. Voeg in een straaltje de zonnebloemolie toe, blijf kloppen tot alle olie is toegevoegd en de mayonaise dik is. Roer de saffraanazijn erdoor en breng op smaak met zout en roze peperbessen.
Verhit de frituurolie in een wok of frituurpan tot ± 180°C (een stukje brood dat je erin doet is in 30 sec. goudbruin).
Voeg ook de citroenschil toe en laat meefrituren voor meer smaak. Haal steeds wat spierinkjes door de citroenbloem en frituur ze in kleine porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer direct met de saffraanmayonaise. Een glas koel bier is hier heerlijk bij!
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten: Merijn Tol. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten