aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
mediterraans |
lactosevrij
Vier de zomer met Janneke’s verrukkelijke maaltijdsalades met feestelijk tintje. En zeg nou zelf: een salade serveren in bonte paprika’s geeft meteen een extra zomers tintje toch?!
Janneke: ‘Ik kies altijd de granen waarin ik op dat moment zin heb. Voor een fijne salade gebruik ik meer quinoa, wanneer ik zin heb in een grovere salade met extra beet ga ik vooral voor tarwe en bulgur. Ook gort en spelt, vaak bij biologische supermarkten verkrijgbaar, zijn heerlijk in deze salade.’
75gnotenongezouten, bijv. hazel- en pistachenoten en/of amandelen, grof gehakt
½komkommerin blokjes
3sjalottenfijngesnipperd
½bosjeradijsjesin plakjes
2limoenengehalveerd
6elolijfolieextra vierge
1bosjekoriander
instructies
Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de kapjes van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en zet ze, met het kapje er weer op, op de bakplaat. Rooster de paprika’s in 25 min. gaar. Kook intussen de granen afzonderlijk – want elk een eigen bereidingstijd – volgens beschrijving op het pak gaar. Giet af en spoel onder stromend water kort koud en laat goed uitlekken.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Meng de komkommer, sjalot, radijs en noten door de granen. Knijp de limoenen erboven uit. Schenk de olijfolie erbij en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd vlak voor serveren de koriander grof en meng door de granen. Vul de paprika’s met de salade en leg er de kapjes weer (schuin) op. Lekker met een beetje notenbrood.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi