aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
Een klassieker ‘ombouwen’ tot een nieuwe klassieker, daar houden we van! Een romige variant op de klassieke witlofgratin is deze venkelgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.
kooktijd20 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
totale tijd40 minutesminutes
ingrediënten
4kleine vvenkelknollen
250ggekookte achterhamdunne plakjes, zo groot als de partjes venkel
50mlmelkvolle
100mlslagroom
100ggorgonzola
100groomkaasvers
3elParmezaanse kaasgeraspt
instructies
Snijd elke venkelknol in de lengte in vieren. Snijd het venkelgroen grof. Kook de venkelpartjes in kokend water met zout in ± 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal.
Verwarm de melk met de slagroom en smelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak met peper.
Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjes bedekt. Strooi de Parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht ± 15-20 min. in de oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of past