aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
aziatisch |
vegetarisch
Julie: 'Ramen kan mij niet spicy genoeg zijn. Te pittig? Vervang de crispy chili-olie door bijvoorbeeld soja- of hoisinsaus. En mocht je iets meer tijd hebben, dan kun je de eieren ook een nacht marineren in (oolong)thee of sojasaus.'
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: evt. mandoline
ingrediënten
4eieren
4elcrispy chili-olie + evt. extra
250gtempé,in blokjes
2elmaizena
2-3elolijfolie
2lgroente- of kippenbouillon,van 2 tabletten
120gmisopasta
250gramen noedels
200gwortel,in dunne plakken met de kaasschaaf of mandoline
2Shanghai-paksoi,gehalveerd of in kwarten
± 160 g kimchi
koriander,voor erbij
instructies
Kook de eieren 6 min., giet af en spoel koud. Pel ze voorzichtig en marineer de eieren in een kommetje met de crispy chili-olie tot gebruik.
Dep de tempé droog en bestuif rondom met de maizena. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempé af en toe omscheppend in ± 7 min. krokant en goudbruin.
Breng de bouillon aan de kook en klop de misopasta erdoor. Voeg de noedels toe en kook 3 min. Kook de wortel- linten en Shanghai-paksoi 1 min. mee.
Halveer intussen de eieren. Schep de noedels in kommen, leg de groenten erop, garneer met 2 halve eieren, crispy tempé en een schep kimchi, schenk de bouillon erbij en breng evt. op smaak met een lepel crispy chili-olie. Lekker met koriander en extra kimchi.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 30g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.