Uiensoorten: kies voor dit recept je eigen smaak ui. Denk bijvoorbeeld aan zoete, witte of rode uien.
voorbereiding30 minutesminutes
ingrediënten
150ggorgonzola dolce,mild
2elzure room
1elmayonaise
2-3elmelk
1elbieslook,fijngesneden
125gzelfrijzend bakmeel
1tlkerrie
125mlbier
voorraad
3uien
zonnebloemolie om in te frituren
instructies
Maal in de hakmolen van de staafmixer de gorgonzola met de zure room, de mayonaise en de melk tot een gladde dip. Breng op smaak met peper en schep de bieslook erdoor.
Klop een glad beslag van 100 g van het bakmeel, de kerrie, het bier en een flinke snuf zout. Snijd de uien in plakken en haal de ringen los. Leg de uiringen op een schaal en bestuif ze met de resterende 25 g bakmeel zodat het beslag beter hecht.
Verhit een laagje zonnebloemolie van 2 cm in de koekenpan. Haal de uiringen in kleine porties door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie. Bak ze in ± 1 min. aan beide kanten goudbruin en krokant.
Laat ze uitlekken op keuken-papier.
Leg ze op de borden of een schaal en serveer met de kaasdip.