Stracciatella di bufala wordt gebruikt om burrata van te maken. De binnenkant van een bol burrata is stracciatella vermengd met room. Kun je geen stracciatella vinden? Gebruik dan een bol burrata en prak hem met een vork.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1,5kgkrieltjes,in schil
1tlfijne kristalsuiker
2elchardonnay-azijn of wittewijnazijn
sap van ½ citroen
3elextra vergine olijfolie
1tlchilivlokken
2à 3 snackkomkommers,zonder zaden, in schuine plakjes
1kleine venkelknol,in plakjes (bewaar het groen)
½tlpaprikapoeder
60gnocellara olijven,zonder pit of andere groene olijven
stracciatella-dressing
250gstracciatella di bufala*
rasp van 2biocitroenen
2tldijonmosterd
75gmayonaise
instructies
Zet de krieltjes op in een pan met licht gezouten water. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook de krieltjes in 10-12 min. net gaar. Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd grote exemplaren door.
Schep alle ingrediënten voor de kaasdressing door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Voeg de krieltjes toe en schep om.
Roer de suiker, azijn, het citroensap, de olie en chilivlokken in een kom door elkaar. Voeg de komkommer en venkel toe en schep om.
Doe de aardappelsla in een kom en schep de komkommer en venkel erover. Bestrooi met het venkelgroen, paprikapoeder, zwarte peper en olijven.
Voedingswaarde:
calorieën: 611kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 76g
auteur: delicious.
R Ellie & Sam Studd, F Ben Dearnley, S Kirsten Jenkins