In plaats van zalm kun je ook gerookte makreel of forel in deze salade doen. Zelfs met een blikje tonijn is deze aardappelsalade verrukkelijk. Tip: Wil je dit gerecht als hoofdgerecht eten? Gebruik dan 1 tot 1,2 kg krieltjes en 400-500 g warmgerookte zalmfilet.
kooktijd50 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
750gkrieltjes
180gzure room
200grucola
70gmierikswortelroom,(4 el), uit potje
rasp van 1,biocitroen + sap van 1/2 citroen
200gsugarsnaps
3eieren
300gwarmgerookte zalmfilet,2 stuks, zonder vel, in grote vlokken verdeeld*
extra vergine olijfolie,om erover te sprenkelen
dille,voor erover
stokbrood, voor erbij
instructies
Breng de krieltjes in een pan met licht gezouten water aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze in ± 20 min. gaar. Giet af, laat uitlekken en snijd in dikke plakjes.
Doe de zure room met de helft van de rucola, de mierikswortelroom, de citroenrasp en het -sap in de blender en mix glad. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe de groene mierikswortelroom over in een kleine kom en zet tot gebruik in de koelkast.
Blancheer de sugarsnaps 1 min. in de steelpan met licht gezouten kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom met ijskoud water zodat het kookproces stopt. Laat uitlekken en trek de helften van de sugarsnaps van elkaar.
Leg de eieren in de pan met kokend water en kook ze 10 min. Schep ze eruit, laat ze schrikken in ijskoud water en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze fijn tot kruim.
Schep de krieltjes in een schaal en schep ze om met de helft van de groene mierikswortelroom en wat zout en peper. Verdeel de sugarsnaps, zalm en de rest van de rucola erover en bestrooi met het eikruim. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met dille. Geef de rest van de groene mierikswortelroom erbij. Serveer met stokbrood.