Een Italiaanse klassieker met een smokey touch. TIP: Deze pompoenfrittata is ook lekker met geitenkaas of spekjes.
voorbereiding25 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal van 20x30 cm
ingrediënten
3elolijfolie
2rode uien,in dunne parten
½flespompoen,geschild en in dunne plakjes
1takje rozemarijn,naaldjes fijngesneden
3-4takjes salie,blaadjes geplukt
6eieren
150mlslagroom
1tlpittig gerookte-paprikapoeder
1focaccia
venkel-rucolasalade,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de ui op halfhoog vuur ± 5 min. Voeg de pompoen, rozemarijn en salie toe en bak nog 10 min. mee op laag vuur. Schep regelmatig om.
Klop de eieren los in een kom en meng met de room en het paprikapoeder, breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel in de pan en bak de frittata ± 20 min. in het midden van de oven gaar.
Schuif op het laatst de focaccia in de oven om op te warmen. Serveer de frittata met warme focaccia en een frisse dungeschaafde venkelsalade met rucola en basilicum.
Voedingswaarde:
calorieën: 415kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN