Handig: de lamsrack mét korst kun je helemaal voorbereiden en in de koelkast bewaren. Reken op 5 extra ovenminuten omdat het vlees uit de koelkast komt. Evt. kun je de krieltjes en aspergebroccoli ook een paar minuten blancheren of stomen. Je bakt ze dan de volgende dag in de helft van de tijd beetgaar.
kooktijd28 minutesminutes
totale tijd28 minutesminutes
ingrediënten
600glamsrack
1snee wit casinobrood
3ansjovisfilets in olijfolie
handvolpeterselie
rasp van 1biocitroen
600gkriel met schil*
400gbimi of aspergebroccoli
8elolijfolie
1elmosterd
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Dep de lamsrack droog en bestrooi met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de lamsrack in 8 min. rondom goudbruin aan.
Maal intussen met de staafmixer de snee brood met de ansjovis en peterselie fijn. Voeg de citroenrasp, 1 el olijfolie en peper naar smaak toe. Leg de lamsracks in een ovenschaal. Bestrijk de bolle vlees- kant dun met mosterd en verdeel het broodkruim erover. Druk licht aan. Bak de lamsracks in de voorverwarmde oven 12-15 min. tot het kruim goudgeel is en het lamsvlees rosé en sappig vanbinnen.
Verhit intussen in een koekenpan 3 el olijfolie. Halveer eventueel grotere krieltjes en bak de krieltjes in 12-15 min. goudbruin en gaar. Verhit in een tweede koekenpan de resterende 2 el olijfolie. Bak de groente in 6-9 min. beetgaar. Bestrooi de kriel en bimi met zeezout naar smaak.
Verdeel de lamsrack over 4 borden en serveer met de bimi en krieltjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 652kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
* Bak meer krieltjes als je grote eters aan tafel hebt.STUDIO PHILIPPI