aantal 4 |
hoofdgerecht |
pasen |
brits |
glutenvrij
Julie Teeken kookt lekker lente-achtig met tuinbonen en zalm. Wil je echt chic doen en heb je tijd over? Gebruik dan 100 gram extra tuinbonen en dop de bonen dubbel. Nog een tip: Varieer door de mosterd te vervangen door 2 el mierikswortel.
kooktijd30 minutesminutes
oven22 minutesminutes
totale tijd52 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: spuitzak met brede spuitmond, ovenschaal van 24 cm Ø
ingrediënten
1kgkruimige aardappels,geschild, in gelijke stukken
75gboter
200mlcrème fraîche
rasp van 1biocitroen
125goude cheddar,geraspt
400gbabyspinazie
250ggedoptediepvriestuinbonen
2elgrove mosterd
1bosje dille,fijngesneden
300gzalm,in 3 cm-blokjes
instructies
Kook de aardappels 20 min., houd bij het afgieten een kopje kookvocht apart. Laat de aardappels een paar min. droogstomen met de deksel op de pan. Maak puree met een pureestamper of -knijper.
Verwarm de boter en schep samen met 75 ml crème fraîche door de puree, gebruik evt. wat kookvocht voor extra smeuïgheid. Breng op smaak met een flinke snuf zout, de citroenrasp en geraspte cheddar. Schep de puree in de spuitzak.
Laat de spinazie in delen slinken in een pan zonder olie op halfhoog vuur, giet het kookvocht af. Schep de tuinbonen, mosterd, de rest van de crème fraîche en dille erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 210°C.
Verdeel het romige spinaziemengsel over de ovenschaal en leg de blokjes zalm erop. Spuit torentjes op de zalm. Bak de pie 25 min. in de oven gaar en met goudbruine plekjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 842kcal
|
eiwit: 37g
|
vet: 51g
|
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGEN.