Een nonna strooit geen kerriezout over haar fritto misto en geen chef zal in zijn traditionele trattoria daikon meekoken in de bollito misto. Tóch is ook dit op en top Italiaans. Een twist moet kunnen. Het kerriezout frist de gefrituurde vis lekker op: dat noemen we nou een geslaagde toevoeging aan een klassiek gerecht.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
1elkerriepoeder
2elzeezoutvlokken
1kleine courgette,in 1 cm-plakjes
12ansjovisfilets op olie,uitgelekt
200ggrote rauwe garnalen
500gpijlinktvis*,schoongemaakte, in ringen
1citroen,in schijfjes + citroenpartjes voor erbij
± 2-3 el maïzena of tapiocameel
olie om in te frituren
1/2bosje bladpeterselie,blaadjes geplukt
instructies
Meng in een kom het kerriepoeder met 2 el zeezoutvlokken.
Leg de courgette, ansjovis, garnalen, inktvisringen en citroenschijfjes apart op dienbladen of je werkblad en bestuif ze rondom met maïzena. Schud het teveel eraf.
Verwarm de oven voor op 100oC en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier.
Verhit een (frituur)pan met olie tot 180oC (een blokje brood kleurt hierin in 90 sec. goudbruin).
Frituur de courgette, ansjovis, garnalen, inktvisringen en citroenschijfjes in delen in 1-2 min. knapperig, onder af en toe omscheppen. Laat uitlekken en houd warm in de oven. Bestrooi met kerriezout naar smaak. Serveer op een grote schaal, bestrooid met peterselie, en geef er citroenpartjes bij. Zelf inktvis schoonmaken?* Ga naar deliciousmagazine.nl/ inktvisschoonmaken.
Voedingswaarde:
calorieën: 443kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 30g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
*Zo maak je zelf inktvis schoon:https://deliciousmagazine.nl/delicious-helpt/kooktechnieken/inktvisschoonmaken/